Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Hvad er International Champions Cup?

De seneste par somre – siden 2013 – er der blevet spillet en sommerturnering hvert år, hvor flere af verdens største fodboldklubber deltager. Navnet er International Champions Cup. Til trods for de mange prominente klubnavne, som hvert år deltager i turneringen, får International Champions Cup overraskende lidt dækning i medierne.

Set fra en sportsbetters synspunkt, er Champions Cup dog et spændende bekendtskab, og i denne artikel ser vi nærmere på, hvad International Champions Cup reelt er for en størrelse.

Kunne du tænke dig at oddse på Champions Cup-kampene, anbefaler vi bet365 som bookmaker, da du her finder masser af odds på Champions Cup samt livestream til flere af kampene. Det kan du læse mere om nederst i denne artikel eller direkte hos bookmakeren bet365.

Følg turneringen hos bet365.dk >>

 

Champions Cup er verdens bedste træningsturnering

Hvis der er én ting samtlige fodboldklubber i verden har tilfælles, er det, at alle bruger sommerpausen mellem to sæsoner til at finpudse formen og blive klar til næste sæson. De største klubber fra La Liga, Premier League, Bundesligaen og Serie A har i mange år efterhånden rejst rundt på kloden og besøgt f.eks. Asien og Amerika i sommerpausen med henblik på at profilere klubben og samtidigt få spillet formen på plads til sæsonstarten.

Særligt de engelske Premier League-klubber har millioner af fans i Asien, og derfor er det selvfølgelig profitabelt at vise stjernerne frem på de kanter, da den slags plejer at kunne ses på merchandise salget.

I 2013 fik Stephen M. Ross og Relevent Sports den geniale idé at skabe en sommerturnering for disse verdensklasse fodboldhold, hvor de får muligheden for at finpudse formen mod hinanden, men også for at gøre det i de store udstillingsvinduer i både øst og vest.

International Champions Cup blev skabt, og den første turnering af sin slags så otte top klubber dyste i seks amerikanske byer. Real Madrid, Chelsea, Juventus, Milano-klubberne Inter og Milan, Everton, Valencia og USAs finest L.A. Galaxy deltog i den først ICC-turnering, som blev vundet af Real Madrid der slog Chelsea i finalen i Miami foran næsten 70.000 fans.

 

Træningsturnering med højt niveau

Niveauet i kampene i ICC-turneringerne er selvfølgelig langtfra dét vi kender fra f.eks. Champions League eller de nationale ligaer i Europa. Klubbernes managers eksperimenterer med mange forskellige navne i trupperne, hvilket ofte giver muligheden for unge stjernefrø til at komme ud og bevise sig på den store scene, og måske endda også tilspille sig en plads på holdet i den kommende sæson.

Verdensstjernerne er dog som regel også med, men det handler primært om at få nogle kilometer i benene, så kampformen er på plads til sæsonstarten. Intensiteten er derfor ikke altid lige så høj som i mere betydningsfulde kampe, men spillet er alligevel af høj kvalitet, for der er ikke mange uger til sæsonstart, når ICC løber af stablen, og det er på dette tidspunkt formen skal på plads. Der er med andre ord trukket i arbejdstøjet, og der ér noget på spil. Nemlig managerens gunst og en potentiel plads i start-elleveren.

 

Champions Cup har vokseværk

Allerede året efter starten, nemlig i 2014, hævede man barren og fordoblede mere eller mindre turneringen i størrelse. Nu blev der spillet i 13 byer i USA og Canada, og at amerikanerne har taget Champions Cup til sig blev bevist, da Manchester United besejrede Real Madrid foran 109.318 tilskuere på University of Michigans “Big House”, hvilket gjorde kampen til den største “soccer kamp” i amerikansk historie.

I alt troppede flere end 631.000 fans op til kampene i turneringen det år, og flere end 80 millioner mennesker så med ude i TV-stuerne fordelt på 150 nationer. Manchester United vandt i øvrigt turneringen i 2014 ved at slå ærkerivalerne fra Liverpool med 3-1 på Sun Life Stadium i Miami.

I 2015 udvidet man igen International Champions Cup, så den nu også omfattede små turneringer med tre hold i Australien og Kina. Samtidigt blev turneringen udvidet med endnu flere hold, så International Champions Cup North America alene blev afholdt i 11 byer og omfattede flere amerikanske hold, såsom L.A. Galaxy, New York Red Bulls og San José Earthquakes.

Dét år vandt Real Madrid i Australien og Kina, mens Paris St. Germain tog sig af trofæet i ICC North America.

 

Livestream Champions Cup kampene

Turneringen synes kun at blive mere og mere populær for hver sommer der går, og i 2016 er turneringen større end nogensinde før. Igen spilles der i Australien, Kina og USA, men denne gang vil der også være kampe på europæisk jord.

Samtidigt får vi denne gang deltagelse af et vaskeægte mesterhold, nemlig Leicester City. Listen over deltagere inkluderer også Real Madrid, PSG, Bayern München, Milan, Chelsea, Barcelona, Liverpool, Inter, Celtic, Juventus, Tottenham, Atletico Madrid og flere til. Det er en rendyrket Champions League med et twist af udenlandsk charme, da også f.eks. Melbourne Victory er med i turneringen. Et upåagtet A-League mandskab fra Australien.

Du kan læse mere om International Champions Cup på den officielle hjemmeside, men hvis du leder efter odds på Champions Cup-kampene, kan du finde dem hos bookmakeren bet365 hver sommer. Her har du også i 2016 – og formentlig også i de kommende år – muligheden for at se Champions Cup-kampe via livestream.

At se Champions Cup på livestream er gratis hos bet365, som viser flere kampe hver sommer.

Kom i gang med livestream hos bet365.dk >>

 

champions_cup_2016