Spil stramt preflop og gør poker spillet nemmere – Del 1

Texas Hold’em er et meget svært spil. Som alles favorit WPT kommentar Mike Sexton altid siger, det tager et minut at lære og et helt liv at mestre.

Mange spillere begår hyppige fejl

Sandere ord er aldrig blevet sagt. De fleste mennesker spiller alt for mange hænder og tager dem alt for langt, når de begynder at spille Texas Hold’em.

En af de første ting, du lærer, når du beslutter dig for at blive en vindende pokerspiller er at spille tight – det vil sige at spille færre hænder. Du gør det, fordi når du kun spiller kvalitets starthænder, gør det dit spil på senere tidspunkter meget lettere.

En stram spillestil er helt afgørende, når du lære at spille poker. Jeg siger vindende poker, fordi alle ved, hvordan man spiller poker, men kun få ved, hvordan man spiller poker vindende.

Den afgørende beslutning om, hvorvidt du vil fortsætte med en hånd eller ikke, vil blive foretaget før floppet. I modsætning til på floppet, og turn, hvor du måske kun finder dig selv en eller to gange på en runde, vil du pre-flop tage beslutninger hver eneste hånd du spiller. Hvis du spiller for løs pre-flop, koster det dig penge, hver gang du spiller en hånd, du ikke bør.

Således er det bydende nødvendigt, at den første strategi du spiller før floppet er stram. Specielt som nybegynder i poker hvor post flop spillet ikke er perfekt endnu.

Overordnet preflop strategi til Texas Hold’em

Før floppet skal du kun spille de allerbedste af starthænderne. Du bør kigge efter hænder, der allerede er monstre som AA, KK, QQ, osv. Spil desuden top par hænder – dvs. dem der laver top par, og når de rammer, og helst med en god kicker (højt andet kort). For eksempel: AK, AQ, KQ, osv. Du kan også spille mere spekulative hænder af høj kvalitet, hænder der flopper store draws eller made hænder, hvor du kan vinde store potter – f.eks. T9s, 89s, eller et lille par, osv.

Alle andre hænder bør undgås som pesten, ikke kun fordi de viser en negativ forventning, de er også meget svært at spille efter floppet. En hånd som K5s kan se godt ud, der er en konge og to i samme kulør, men skinnet bedrager her. Det er i virkeligheden en meget svag hånd. Når man rammer sine par fem, vil de fem sjældent være øverste par på floppet. Når det er kongen, har den kun fem som kicker og vil ofte finde sig selv out kicked ved showdown.

Det er karakteren af denne hånd og lignende, der gør poker til en gætte leg. Du kan aldrig være sikker på, hvor du står. Den efterlader samtidig ingen mulighed for at lave en straight.

Her kan du tro, at alt dette er overvundet ved at hånden har evne til at lave en flush. Dette er desværre ikke tilfældet, da det kun tilføjer 2 % til den samlede sandsynlighed for at vinde hånden, hvilket selvfølgelig har en vis styrke frem for ikke ens kulør.

Generelt kan man sige, hvis du vil folde en off-suit hånd, bør du nok også folde den suitede. Flush kommer ikke nær ofte nok til at kompensere for faldgruberne af en dårlig starthånd. Så stop med at spil svage hænder, blot fordi de er suitede.

Læs videre om nogle dage, hvor det bliver forklaret hvorfor høje kort spiller bedst.